Veel belangstelling voor rondleidingen Trappistenklooster

Print
Veel belangstelling voor rondleidingen Trappistenklooster

Heemkundige Kring Tegelen organiseerde samen met Emmaus Feniks excursies in de vroegere abdij. Afbeelding: Heemkundige Kring Tegelen

Tegelen -

De Tegelse heemkundekring heeft in de afgelopen maanden ruim zevenhonderd bezoekers rondgeleid in de voormalige Trappistenabdij op de Ulingsheide.

De belangstelling was zo groot, dat in de zomerperiode extra excursies met open inloop werden toegevoegd.

Het klooster is sinds het voorjaar toegankelijk voor publiek. Veel vertrekken in de abdij zijn nog in originele staat. Bezienswaardigheden zijn de kloosterkapel met zijn glas-in-lood ramen, de kapittelzaal, de novicengang met uitzicht op de tuin en de kruisgang met in het midden het pandhof waar de kloosterlingen lezend in hun brevier rondjes liepen.

De laatste rondleiding is op zaterdag 21 september en start om 11.00 uur, deelname kost 5 euro. Deelnemers kunnen zich tot tien minuten voor aanvang melden bij de poort van het complex. Groepen vanaf drie personen dienen vooraf een mail te sturen naar info@hktegelen.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen