Pover Fortuna weer met lege handen

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Een pover Fortuna heeft een pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Twente geleden. De Sittardenaren speelden zondag bijna een helft lang met een man meer, maar konden nauwelijks een vuist maken tegen de technisch superieure tegenstander: 2-3.

De Fortuna-staf had de basis op enkele plekken gewijzigd in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Heerenveen, die een zwaarbevochten gelijkspel (1-1) opleverde. George Cox, op de laatste dag van de transferperiode gehuurd van Brighton, maakte zijn debuut voor de Sittardse club, links op het middenveld. Ook Jorrit Smeets, hersteld van een blessure, verscheen aan de aftrap. Clint Essers en Rasmus Karjalainen moesten op de bank beginnen.

Geen antwoord
Fortuna begon nog goed met een gevaarlijk schot van Passlack, maar werd daarna terug gedrongen door Twente, dat met zijn vele Spaanse invloeden een ploeg is met vlot en soepel combinatiespel. De thuisploeg had daar geen enkel antwoord op en keek al halverwege de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst profiteerde Nakamura via een slimme loopactie van de slapende Fortuna-defensie, vervolgens was het Espinosa die met een prachtig afstandsschot de Twentse suprematie onderstreepte.

Fortuna maakte een machteloze indruk en werd voortdurend door messcherpe aanvallen van de tegenstander onder druk gezet. Aan de andere kant zorgden alleen Ciss en Diemers met schoten van afstand voor enige dreiging. Pas vlak voor rust was er opwinding op de tribunes. Nakamura maakte een sliding met gestrekt been op Passlack en hoewel hij eerst de bal raakte, oordeelde arbiter Higler via de beelden dat dit een rode kaart was.

Scherpe counters
Met elf tegen tien ging Fortuna na rust op jacht naar een doelpunt. Diemers liet de toeschouwers opveren, maar Drommel redde met een voetreflex. Het opportunistische aanvalsspel van Fortuna leverde niets op, de scherpe counters van Twente wél. In de 67ste minuut profiteerde Aburjania van wederom pover verdedigen in de Limburgse defensie: 0-3. Een eigen doelpunt van Vukic (1-3) schonk Fortuna nog even een sprankje hoop, maar nadat ook Pinto van het veld was gestuurd, was de nederlaag niet meer af te wenden voor de Sittardse ploeg. Ciss scoorde diep in blessuretijd nog de 2-3, maar meteen klonk het laatste fluitsignaal. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: