Vera van Pol turnt zich in WK-ploeg

Print
Vera van Pol turnt zich in WK-ploeg

Vera van Pol. Afbeelding: ANP

Vera van Pol is zaterdag door bondscoach Gerben Wiersma geselecteerd voor het WK turnen, later deze maand in Stuttgart.

De Tungelroyse kreeg het goede nieuws te horen na de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd in Heerenveen. Of Van Pol ook daadwerkelijk in actie gaat komen is nog de vraag. Na de laatste podiumtraining beslist Wiersma pas welke vijf van de zes turnsters voor Nederland olympische kwalificatie moeten afdwingen. Een plek bij de top-12 is genoeg voor een ticket naar Tokio.

Geopereerd

Van Pol was vanzelfsprekend opgelucht dat ze weer werd geselecteerd. Begin dit jaar werd ze nog geopereerd aan een voetblessure en de concurrentie was bovendien hevig. Twee jonge turnsters werden door Wiersma thuisgelaten, die verder vertrouwt op de ervaring van Lieke en Sanne Wevers, Tisha Volleman, Naomi Visser en Eythora Thorsdottir. Vier van de zes turnsters waren er ook al in Rio bij, onder wie Van Pol zelf. ,,Waarom nu nog niet bepaald is wie er mogen starten, is omdat het allemaal heel dicht bij elkaar ligt. De bondscoach heeft de „luxe” dat er gekozen moet worden, dat was vroeger wel anders”, aldus de 25-jarige Van Pol.

‘Super tevreden’

In Friesland overtuigde ze zaterdag niet helemaal. Twee weken geleden maakte ze echter wel indruk bij het eerste kwalificatiemoment. ,,Ik was heel erg tevreden over mijn eerste kwalificatie, dat was mijn eerste wedstrijd weer sinds mijn voetoperatie. Nu nam ik een fout mee van balk, maar de andere drie toestellen heb ik stabiel geturnd en gelukkig was het goed genoeg om geselecteerd te worden voor het team, dus ik ben super tevreden.”

De verwachting is dat Van Pol of Volleman wordt ingezet als specialist op sprong en vloer. Volleman scoorde zaterdag twee keer beter dan Van Pol. Twee weken geleden was de geboren Weertse echter de betere van de twee.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen