Man (21) uit Reuver rijdt op publiek in bij Autocross Leende

Print
Man (21) uit Reuver rijdt op publiek in bij Autocross Leende

Politie en hulpdiensten na de aanrijding bij de autocross in Leende. Afbeelding: ED/Bert Jansen

Een 21-jarige man uit Reuver is zondagmiddag op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Kempencross in Leende. Er zijn vier gewonden gevallen. Een vrouw (17) uit Veghel en de bestuurder van de auto zijn aangehouden. Een uit de hand gelopen ruzie is volgens de politie een mogelijke oorzaak.

De organisatie van de Kempencross aan de Maarheezerweg-Zuid gaat uit van een opzettelijke actie. Er ging een ruzie aan het incident vooraf. Die ontstond toen de organisatie de laatste van de drie races van de dag wilde annuleren, omdat er wegens de droogte en stof te weinig zicht was, zo vertelt organisator Rowin de Bruijn aan het Eindhovens Dagblad. Sommige deelnemers wilden hun geld terug, waardoor er ruzie ontstond met de organisatoren. Op een gegeven moment werd daarbij ook gevochten.

,,Toen ging het helemaal fout‘’, zegt De Bruijn. ,,Ik hoorde een auto aankomen, die met zo’n veertig kilometer per uur het publiek in reed.‘’

Man (21) uit Reuver rijdt op publiek in bij Autocross Leende
Foto: ANP

Zo’n 20 tot 25 anderen doken direct op de grijze Opel Astra, om te voorkomen dat hij voor een tweede keer op mensen af zou rijden. Daarbij werd de bestuurder mishandeld. Ook zijn vader, die z’n zoon wilde beschermen, kreeg klappen.

Incident autocross 15 september . Video: De Limburger

Onbekende verwondingen

Het evenement, op een braakliggend terrein langs de A3, begon om 11.00 uur en de auto zou rond 17.15 uur tijdens de prijsuitreiking in het publiek zijn gereden. Er zijn zeven mensen gewond geraakt. Vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen.

Man (21) uit Reuver rijdt op publiek in bij Autocross Leende
Foto: ANP

De politie heeft de bestuurder van de Opel aangehouden. De 17-jarige Veghelse was volgens een familielid de vriendin van de mannelijke verdachte.

Het kostte de politie veel moeite om de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ze moesten op een rij staan om de groepen van elkaar te scheiden. Daarbij werd ook minstens één politiehond ingezet.

Man (21) uit Reuver rijdt op publiek in bij Autocross Leende
Politie en hulpdiensten na de aanrijding bij de autocross in Leende. Foto: ED/Bert Jansen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen