Creativiteit en spontaniteit sleutelwoorden bij jamsessies in Theater de Huiskamer

Print
Creativiteit en spontaniteit sleutelwoorden bij jamsessies in Theater de Huiskamer

Creativiteit maar ook elkaar de ruimte geven en uitdagen om het beste uit iedere muzikant te halen zijn een paar kenmerken van jamsessies. Afbeelding: Theater de Huiskamer

Weert -

Theater de Huiskamer verandert donderdagavond 26 september in een muzikale broedplaats tijdens de eerste van drie jamsessies. Een feestje van creativiteit en spontaniteit, georganiseerd door Lennard Gilissen.

„Voor muzikanten uit de regio Weert bieden deze jamsessies een uitgelezen kans om samen te spelen en muzikale grenzen te verleggen. Alle creatieve remmen mogen los. De avond biedt ruimte voor jong en oud en voor alle muziekstijlen”, vertelt de initiatiefnemer. „Bij iedere sessie zijn tenminste een drummer, toetsenist/gitarist en bassist aanwezig, zodat er altijd muziek gemaakt kan worden.”

Gilissen: „Een jamsessie is een unieke ervaring voor muzikant en luisteraar. Zonder vooraf te oefenen komen muzikanten bij elkaar en spreken ter plaatse af wat ze gaan spelen. Dat leidt tot een gezonde spanning op het podium en verrassende muzikale wendingen. Creativiteit maar ook elkaar de ruimte geven en uitdagen om het beste uit iedere muzikant te halen zijn een paar kenmerken van jamsessies. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen of te komen luisteren.”

Theater de Huiskamer is gevestigd aan de Wilhelminasingel 10B in Weert. De jamsessies worden gehouden op de laatste donderdag van de maand en beginnen om 20.00 uur. Deelname en toegang zijn gratis. De volgende sessies staan gepland op 31 oktober en 28 november.