Medailleregen voor junioren Scopias op Limburgs kampioenschap atletiek

Print
Medailleregen voor junioren Scopias op Limburgs kampioenschap atletiek

De junioren van Scopias presteerden uitstekend op de atletiekbaan in Sittard. Afbeelding: Scopias Atletiek

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De junioren van Scopias Atletiek uit Venlo hebben prima gepresteerd op het Limburgs kampioenschap voor C en D junioren in Sittard. Zij legden beslag op dertien gouden, tien zilveren en zeven bronzen medailles. Ook sneuvelden vele persoonlijke records.

Jongens junioren C

Rick Faassen behaalde een gouden plak op de onderdelen speerwerpen (34,77 meter) en kogelstoten (11,71 meter). Hij behaalde de tweede plaats bij het verspringen met een afstand van 5,39 meter. Riks Pollen werd Limburgs kampioen op de 100 meter sprint in een tijd van 12,48 seconden. Hij behaalde een zilveren plak op het discuswerpen (36,65 meter). Noah Holten veroverde de zilveren plak op de 800 meter.

Jongens junioren D

Seppe Swinkels en Jayden Zanders behaalden elk drie gouden medailles. Op de 80 meter kwam Seppe tot een tijd van 10,74 seconden, op de 80 meter horden finishte hij in 12,96 seconden. Het kwartet Seppe Swinkels, Thomas Aerdts, Jio Classen en Finn van de Klundert werd eerste op de 4 x 80 meter estafette. Op de 1000 meter was de eerste plaats van Jayden Zanders (3:02,95), gevolgd door Thomas Aerdts (3:04,74). Jayden won ook een gouden plak op het onderdeel kogelstoten (9,18 meter) en op hoogspringen (1,50 meter). Bij het verspringen sprong Finn van de Klundert naar een afstand van 4,77 meter en behaalde daarmee de tweede plaats. Jio Classen werd tweede bij het speerwerpen (26,52 meter) en derde bij het discuswerpen (21,66 meter).

Meisjes junioren C

Hert estafetteteam van de meisjes junioren C, bestaande uit Sarah Bacuna, Lynn Behnke, Hermke Hesseling en Mette Jacobs, snelde in een tijd van 42,99 seconden naar een zilveren plak. Op de 80 meter was het goud voor Lynn Behnke en het zilver voor Isis Levels. Isis werd Limburgs kampioen op de 800 meter in een tijd van 2:29,53. Audrey Jacobs behaalde het zilver op zowel het discuswerpen (38,25 meter) als op het kogelstoten (12,39 meter). Kaela Peeters behaalde een bronzen medaille op het discuswerpen met een afstand van 27,42 meter. Lina Vercoulen werd Limburgs kampioen op het onderdeel verspringen (4,93 meter) en werd derde bij het hoogspringen met 1,40 meter.

Meisjes junioren D

Het estafetteteam van de meisjes junioren D, bestaande uit Sofie Bos, Sjuulke Heinrichs, Bente Jacobs en Aleeza Penturij, werd derde op de 4 x 60 meter. Bente Jacobs behaalde een bronzen plak op de 60 meter sprint. Sofie Bos werd derde op de 1000 meter in een tijd van 3:28,78. Aleeza Penturij pakte het brons op de 60 meter horden (12,76). Jools van de Kundert werd Limburgs kampioen op het kogelstoten met een afstand van 10,26 meter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen