Drie kinderen neergestoken in park in Breda, politie houdt klopjacht op dader

Print
Drie kinderen neergestoken in park in Breda, politie houdt klopjacht op dader

Grote drukte vlakbij de Argusvlinder, waar drie jongeren zijn neergestoken. Afbeelding: MaRicMedia / Perry Roovers

Bij een steekpartij in Breda zijn zondagavond twee jongens en een meisje gewond geraakt. De jongeren zouden zijn neergestoken door een man in donkere kleding, zo luidt de eerste informatie die de politie heeft.

Dat gebeurde in het Westerpark, bij de Argusvlinder, waar regelmatig jongeren zitten. Het lijkt erop dat de drie bij één groep hoorden. Volgens omstanders gaat het om kinderen uit de wijk van een jaar of 14-15.

De omstanders melden dat er een in het donker geklede man langs het groepje jongeren fietste. Zij zitten daar vaker op een bankje. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar de fietser begon op de drie kinderen in te steken. Daarna is hij weer per fiets gevlucht, waarschijnlijk de wijk in.

Traumahelikopter

Er landde een traumahelikopter met een arts om de slachtoffers bij te staan. Eén van de slachtoffers zou meerdere keren in zijn rug zijn gestoken. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van de trauma-arts uit de helikopter. Een ander slachtoffer heeft verwondingen in de nek, het derde aan het been. Ze zijn allemaal met hun ouders per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie zoekt in de wijk met man en macht naar de dader. Op basis van eerdere verklaringen van anderen in de groep is het een man die in het donker is gekleed. De overige jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau, waar ze een uitgebreide verklaring afleggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen