Verdachte (30) opgepakt voor neersteken drie kinderen, slachtoffers probeerden ruziënde mensen uit elkaar te halen

Print
Verdachte (30) opgepakt voor neersteken drie kinderen, slachtoffers probeerden ruziënde mensen uit elkaar te halen

Afbeelding: ANP

Een 30-jarige Bredanaar is in de nacht van zondag op maandag opgepakt op verdenking van het neersteken van drie kinderen in een park in Breda. Bij de steekpartij raakte een jongen zwaargewond doordat hij meerdere keren in zijn rug werd gestoken. Een andere jongen werd in zijn nek gestoken en een meisje in haar been.

De Bredanaar werd in zijn woning in Breda opgepakt. ,,We hebben direct heel veel tips binnengekregen”, vertelt een politiewoordvoerder. ,,We konden snel een onderzoeksteam samenstellen, hoe moeilijk dat ook kan zijn in de nacht. Vervolgens zijn we gaan onderzoeken en we kwamen al snel tot de identiteit van de verdachte.”

De woordvoerder beschrijft de situatie zondagavond in het park als ‘een grote chaos’. ,,Jongeren die het gezien hadden waren in paniek. En natuurlijk waren de slachtoffers er ook. Dat kwam wel binnen bij ons.”

Lees ook: Drie kinderen neergestoken in park in Breda, politie houdt klopjacht op dader

Ruzie

De politie kan inmiddels meer duidelijkheid scheppen over hoe de steekpartij begon. ,,Twee groepen hadden ruzie en de slachtoffers probeerden ze juist uit elkaar te halen. Daarbij is de verdachte weggetrokken en hij is vervolgens in gaan steken op de slachtoffers”, beschrijft de woordvoerder de situatie. ,,Maar wat hij daar te zoeken had als dertigjarige bij allemaal jongeren weten we nog niet. Dat zoeken we nog uit.” De verdachte is geen bekende van de politie.

De situatie van de slachtoffers is nog onveranderd. De slachtoffers waren 15 en 16 jaar. Een jongen ligt zwaargewond in het ziekenhuis in Rotterdam, hij werd verschillende keren in zijn rug gestoken. De andere twee slachtoffers, een jongen en een meisje, liggen volgens de politie in het ziekenhuis in Breda.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen