Café voor oud-IC-patiënten Laurentius

Print
Café voor oud-IC-patiënten Laurentius

Afbeelding: Laurentiusziekenhuis

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een gespreksmiddag, in café-setting, voor mensen die op de intensive care hebben gelegen in het Laurentiusziekenhuis. Daarmee start het Roermondse ziekenhuis woensdag.

Het ziekenhuis wil een patform creëren voor patiënten en naasten die zo ervaringen en kennis kunnen uitwisselen op de weg naar herstel, na een IC-opname.

Het Laurentius doet dat omdat een IC-opname een ingrijpende periode is waarin een patiënt ernstig ziek is. Er kunnen nadien veel vragen zijn of klachten optreden. Uit onderzoek blijkt dat lotgenotencontact een positieve invloed heeft op het verwerken van de periode op de IC.

Voor het eerste IC-café zijn 84 patiënten en hun familie uitgenodigd die de afgelopen drie jaar opgenomen waren op de IC. De bijeenkomst is in het restaurant van het Zorghotel, naast het ziekenhuis. Bij de bijeenkomst zijn verpleegkundigen, intensivisten, een geestelijk verzorger en patiëntenorganisatieaanwezig. Ook is er een oud-patiënt die als ervaringsdeskundige een praatje zal verzorgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen