Verlies zwembad IJzeren Man in Weert door sluiting in verband met veiligheid

Print
Verlies zwembad IJzeren Man in Weert door sluiting in verband met veiligheid

Het Weerter zwembad de IJzeren Man was vorig jaar een paar weken dicht. Afbeelding: archief Peter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Omdat de IJzeren Man vorig jaar enkele weken dicht moest om veiligheidsredenen, is het Weerter zwembad in 2018 in de rode cijfers beland.

Het zwembad werd 12 september 2018 acuut ontruimd nadat was gebleken dat de veiligheid van personeel en bezoekers niet meer kon worden gegarandeerd. Oorzaak was corrosie aan schroeven, bouten en andere metalen constructies in het zwembad.

Het instructiebad kon een week later weer open, maar het recreatiebad bleef drie weken dicht.

Het herstel van de schade kostte het zwembad ruim 80.000 euro. Verder had de sluiting zo’n 35.000 euro aan gederfde inkomsten tot gevolg. De goede zomer van dat jaar bracht daarentegen extra entreegelden in het laatje, waardoor het totale verlies in 2018 beperkt bleef tot ruim 35.000 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen