Dialectfilm Het Galgenven te zien in ECI cultuurfabriek

Print
Dialectfilm Het Galgenven te zien in ECI cultuurfabriek

Jac Rijks (links) en Claudia Colaris spelen hoofdrollen in Het Galgenven. Afbeelding: Petra Lenssen

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De dialectfilm Het Galgenven wordt zondagmiddag 22 vertoond in de ECI cultuurfabriek in Roermond.

In de dialectfilm Het Galgenven van regisseur Jan van den Berg uit 2009 staat de ruimtelijke ordeningsproblematiek centraal. Een onderwerp dat nog altijd actueel is. Tevens besteedt de film aandacht aan de Midden-Limburgse natuur.

Het Galgenven beleefde de landelijke première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. De vertoning in de ECI cultuurfabriek is een initiatief van de Veldeke-Krink Remunj.

Beide hoofdrolspelers, de Roermondse Claudia Colaris en Jac Rijks uit Heythuysen, zijn bij de voorstelling aanwezig. De film begint zondag om 14.30 uur. Kaarten kosten vijf euro (inclusief een consumptie) en zijn verkrijgbaar bij de Poppendokter aan het Munsterplein.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen