Justitie ziet autocrossdrama in Leende als poging tot moord

Print
Justitie ziet autocrossdrama in Leende als poging tot moord

De Opel Astra-crossauto. Afbeelding: ANP

Reuver -

De twee inzittenden van een crossauto die zondag in Leende inreed op mensen na afloop van de Kempencross, worden verdacht van poging tot moord of doodslag.

Dat zei een woordvoerder van de politie maandag. De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarige meisje uit Veghel, zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bekijk video: Ooggetuigen over drama bij autocross: ‘Mensen vlogen door de lucht’

Van de vier mensen die zondag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat de crossauto op het publiek inreed, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen werd zondag nog uit het ziekenhuis ontslagen. De gewonden zijn volgens de politie allen Belgen. Het gaat naast de 14-jarige om twee mannen (33 en 44 jaar) en een vrouw (35). Zij liepen beenletsel op en liggen nog in het ziekenhuis.

Geld terug

De ruzie ontstond toen de organisatie van de Kempencross de laatste van de drie races van de dag wilde annuleren, omdat er wegens droogte en stof te weinig zicht was. Sommige deelnemers eisten hun geld terug en er ontstond ruzie, waarbij ook werd gevochten. De verdachten zaten in de auto die tijdens het conflict mensen op het veld aanreed. Eerder maakte de politie bekend dat de man de auto bestuurde, maar maandag liet de woordvoerder weten dat nog wordt onderzocht wie achter het stuur zat.

De autocross in Leende. Video: WeertDeGekste

Belaagd

In totaal raakten zeven mensen gewond. Drie van hen werden nagekeken door ambulancepersoneel. Tussen de vijftien en twintig agenten grepen in toen mensen uit het publiek de twee verdachten in de crossauto belaagden.

Een voor volgende week geplande cross in Leende is na het incident afgelast. De organisatie overweegt om helemaal te stoppen met de autocrosswedstrijden. „Dit had nog veel erger kunnen aflopen”, aldus de organisatie. De vereniging Kempencross bestaat al 46 jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen