Doptober: Brunssum in actie voor goed doel

Print
Doptober: Brunssum in actie voor goed doel

Actie voor Stichting Nienoo Brunssum. Afbeelding: PvdA-Brunssum

Brunssum -

In Brunssum start ook dit jaar het project Doptober. Dat is door PvdA-Brunssum opgezet om Brunssumse organisaties te helpen.

In de maand oktober worden dopjes van bier en/of frisdrankflessen ingezameld. Die worden verkocht voor de aluminiumprijs, de opbrengst gaat naar een Brunssums goed doel. In 2018 zamelde de Brunssumse gemeenschap bijna 140.000 doppen in. De opbrengst was voor Kinderboerderij Schutterspark.

Betrokkenheid

De maatschappelijke betrokkenheid is groot, blijkt onder meer uit het feit dat ondernemers zich inzetten. Bijvoorbeeld Canadian Corner zamelde mee in en hield een prijsvraag. „Er kwamen oma’s met de scootmobiel om kroonkurken in te leveren. Je merkt dat de gemeenschap écht iets bij wil dragen”, zegt PvdA-fractievoorzitter Haico Offermans.

Het goede doel van 2019 is Stichting Nienoo. Deze organisatie zet zich in voor kinderen van ouders die onder de armoedegrens leven. Bijvoorbeeld met een uitstapje naar een pretpark, de dierentuin of een cadeautje met Sinterklaas. „Dat is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend. Het motto van Nienoo is laat ieder kind stralen. Daar willen wij bij helpen.”

Inleveren

Inleveren van doppen kan op Kerkstraat 39a (boven de Zeeman) of Dorpstraat 111a in Brunssum. Wie niet in de gelegenheid is kan contact opnemen met PvdA-Brunssum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen