Directeur RICK vertrekt met vervroegd pensioen

Print
Directeur RICK vertrekt met vervroegd pensioen

Emile Florack: ‘Na zeven jaren bij RICK, maak ik nu meer tijd om te genieten van mijn familie en hobby’s.’ Afbeelding: Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Huidig directeur-bestuurder bij RICK Emile Florack gaat per 1 januari met vervroegd pensioen.

Florack kwam in een roerige tijd bij RICK binnen. Gemeenten gaven de culturele sector fikse bezuinigingsopdrachten mee. Zijn opdracht: bouw aan een duurzame toekomst voor RICK. „Als ik terugkijk denk ik ‘missie geslaagd’. RICK heeft een enorme groei doorgemaakt”, vertelt Florack. „RICK heeft zich duidelijk geprofileerd in het onderwijs. Inmiddels zijn we een partner voor kwalitatief aanbod voor binnen- en buitenschoolse cultuureducatie. Ook is er een grote verandering in klantfocus ingezet. In plaats van aanbodgericht te denken staan nu de behoeften van de klant steeds meer centraal in onze dienstverlening. Daarnaast spelen we in op vraag vanuit maatschappelijke en sociale organisaties. Kunst als middel om maatschappelijke thema’s beter te begrijpen, culturele tegenstellingen te overbruggen en mensen met elkaar te verbinden.” In 2018 is RICK verhuisd naar de Wilhelminasingel. „Dit zorgt letterlijk voor meer zichtbaarheid. Tegelijkertijd hebben we zo flink op de kosten kunnen besparen.”

De procedure voor de opvolging als directeur-bestuurder is door de Raad van Toezicht samen met het managementteam in gang gezet. Hoewel Florack RICK verlaat als directeur-bestuurder is er geen definitief afscheid. „Ik ben twee weken geleden begonnen met pianoles bij RICK.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen