Twee bevrijdingsconcerten in het Munttheater

Print
Twee bevrijdingsconcerten in het Munttheater

Het Limburgs Fanfare Orkest komt naar het Munttheater. Afbeelding: Munttheater

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In het kader van 75 jaar bevrijding Weert, zijn er in het weekend van 21 en 22 september twee bevrijdingsconcerten in het Weerter Munttheater.

Op zaterdag 21 september vanaf 19.00 uur geven de gezamenlijke Limburgse muziekbonden aandacht aan vrede en vrijheid. Het concert `Vrijheid maak je samen’ bestaat uit de jeugdopera Brundibár, uitgevoerd door de Limburgse Koorschool en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo, en de uitvoering van de compositie `75 Jaor Vreej’. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux. De uitvoering wordt in Weert verzorgd door het Percussion Ensemble Weert, Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert en de dames van Giocoso, die recent nog Europees - én wereldkampioen zijn geworden tijdens de European Choir Games en de Grand Prix of Nations.

Zondag 22 september neemt het Limburgs Fanfare Orkest bezoekers vanaf 20.15 uur met de voorstelling `Limburg Vrie -Wieërt Vreej’ mee op de tocht die onze bevrijders 75 jaar geleden hebben afgelegd, met speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek en beelden. In de voorstelling zijn radio- en televisiebeelden uit deze periode verwerkt.

Kaarten zijn online verkrijgbaar of via de theaterkassa 0495-513575.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen