Onoplettendheid oorzaak van ongeval met twee doden op A73

Print
Onoplettendheid oorzaak van ongeval met twee doden op A73

Afbeelding: AVLimburg

Belfeld -

Het ernstige ongeluk op de A73 bij Belfeld waarbij vrijdagochtend twee personen om het leven kwamen, is veroorzaakt door onoplettendheid van de bestuurder. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Bij het eenzijdige ongeluk kwamen twee Franse mannen van 18 en 20 jaar oud om het leven. Drie andere mannen in de leeftijd van 25, 20 en 25 jaar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. Ze zijn niet meer in kritieke toestand.

Het ongeluk gebeurde kort na acht uur op de A73 ter hoogte van Belfeld in noordelijke richting. Het busje kwam aan de andere kant van de vangrail terecht en botste daar tegen een paal.

Hulpdiensten rukten massaal uit voor het eenzijdige ongeluk. Meerdere brandweerwagens en ambulances kwamen ter plekke. Ook landden er twee traumahelikopters op de snelweg.

Video: Track ‘88 / avlimburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen