Weduwe oud-topman Philips later voor de rechter in Kenia

Print
Weduwe oud-topman Philips later voor de rechter in Kenia

Cohen, oud-topman van Philips, met zijn Keniaanse vrouw. Afbeelding: AD/Privéfoto

De weduwe van Nederlander Tob Cohen, oud-topman van Philips, verschijnt later dan aanvankelijk gepland voor de rechter in Kenia. De zitting is verplaatst naar donderdag 26 september, berichten Keniaanse media.

Er is besloten tot uitstel zodat weduwe Sarah Wairimu een psychisch onderzoek kan ondergaan. Het lichaam van haar echtgenoot is vrijdag ontdekt bij zijn woning, nadat hij al acht weken vermist was. Wairimu was eerder al aangehouden vanwege de vermissing van haar echtgenoot, die voorheen een topfunctie had bij Philips in Oost-Afrika.

Lees ook: ‘Vondst lichaam oud-topman Philips is in scène gezet’

Uit de eerste onderzoeksresultaten zou zijn gebleken dat Cohen in zijn huis om het leven is gebracht. Het is nog onduidelijk wanneer dat precies gebeurde. Wairimu heeft eerder ontkend iets met te maken te hebben met de verdwijning van haar echtgenoot. Het is nog onduidelijk of ze dat ook zal volhouden voor de rechter.

Een paar dagen geleden reisde de zus van de vermoorde Cohen naar Kenia om de verdachte te confronteren. De echtgenote was met Cohen in een vechtscheiding beland. Volgens vrienden en familie had ze hem belazerd en was ze uit op zijn bezittingen.

Lees ook: Zus vermiste Tob Cohen: alles lijkt hier in Kenia op zijn plek te vallen

Details

Een van de verdachten in de moordzaak rond Tob Cohen heeft verklaard dat hij een huisje moest bouwen bovenop de watertank waarin diens lichaam was gedumpt. Daardoor zou het lijk van de voormalige topman van Philips Oost-Afrika voor altijd verborgen blijven, zo heeft hij tegen de Keniaanse politie gezegd.

Dit en andere details komen naar voren in een reconstructie van de Keniaanse krant The Daily Nation van de 55 dagen durende zoektocht naar het lichaam van de Nederlandse zakenman. Cohen werd vrijdag aangetroffen in zijn eigen watertank, die hij had laten plaatsen om de tuin te beregenen rond zijn blauw-witte villa in een voorstad van Nairobi, Kitisuru. Volgens The Daily Nation was zijn lichaam in een zwarte zak gestopt met een touw om zijn nek en zijn handen voor zijn lichaam gebonden.

Twee personeelsleden die werkten in en rond het huis en door Cohen eerder waren ontslagen, hebben volgens The Daily Nation toegegeven dat zij zijn ‘gecoached’ om een gelijkluidend verhaal op te hangen over het vertrek van Cohen naar Thailand. Volgens zijn vrouw zou hij daarheen zijn gegaan voor een medische behandeling.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen