Audiotour legende Sint Joris en de Draak door Beesel

Print
Audiotour legende Sint Joris en de Draak door Beesel

De Drakenstaart bij de Markt in Beesel. Afbeelding: Patrick Aspers

Beesel / Reuver -

Een audiotour door Beesel vertelt het verhaal van Sint Joris en de Draak aan de hand van een wandeling langs historische locaties die met de legende te maken hebben.

De audiotour is op de mobiele telefoon te downloaden via een app. Verhalenverteller Paul Bloemen, die bij het Draaksteken van 1995 de rol van koning vervulde, fungeert als gids en neemt de wandelaar mee naar onder meer de Drakenstaart bij de Markt en de speellocatie van het Draaksteken bij kasteel Nieuwenbroeck. Dorpshistoricus Frans Geerlings schreef de teksten, het beeldmateriaal komt van fotograaf Patrick Aspers. De bewegende beelden zijn afkomstig van Track ’88.

De volkslegende van Sint Joris en de Draak wordt iedere zeven jaar opgevoerd in Beesel. De eerste schriftelijke vermeldingen dateren uit 1736. Het Draaksteken behoort sinds 2012 tot het Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland.

De audiotour is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Beesel, de Stichting Draaksteken en Blie in Beesel Drakedörp. Downloaden kan met behulp van de IZI-Travel app, beschikbaar voor Android en Apple.