‘Dromen komen tot leven’ in de Kathedraal van de Peel

Print
‘Dromen komen tot leven’ in de Kathedraal van de Peel

Vrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van het Oogstdankfeest dat komend weekend plaatsvindt in de Meijelse kerk. Afbeelding: Peter Sieben

Meijel -

De gemeenschap van Meijel staat in het komende weekend stil bij de oogst van afgelopen periode. Deze wordt geëerd met een Oogstdankviering in de ‘Kathedraal van de Peel, oftewel de Nicolaasparochie in hartje Meijel. Als thema is dit jaar gekozen voor ‘Dromen komen tot leven’.

Waar velen dromen van een carrière tot een rijk en gelukkig leven, dromen boeren over een rijke oogst. Het thema ‘Dromen komen tot leven’ staat symbool voor een rijke oogst in welke vorm dan ook. In de kerk zijn vele dromenvangers opgehangen die dit onderwerp onderstrepen. Verder wordt de Meijelse kerk kunstzinnig ingericht met allerlei producten die in en om Meijel zijn geoogst. Tientallen vrijwilligers zijn, onder leiding van Moniek Koopmans, al maanden bezig om ook deze derde editie tot een succes te maken.

Jubilerend verenigingsleven

Het jubilerende verenigingsleven van Meijel sluit aan bij het evenement. De honderdjarige Harmonie Eendracht en Schutterij Sint Nicolaas presenteren zich in de kerk met een tentoonstelling over hun eeuwenoude vereniging. Die Heimatkapelle daarentegen ondersteunt het geheel instrumentaal waarbij ze putten uit hun vijftig jaar lange muzikale ervaring. De kerk opent zaterdag voor publiek van 10.00 tot 18.00 uur. Aansluitend vindt om 19.00 uur een oogstdankviering plaats in de vorm van een H. Mis. Deze mis wordt eveneens opgeluisterd door Die Heimatkapelle. Op zondag kunnen bezoekers van 10.00 tot 22.00 uur terecht. Op de laatste dag van het oogstfeest is de kerk opnieuw vanaf 10.00 uur geopend. Van 15.00 tot 16.00 uur is er speciaal voor mensen in een rolstoel en mindervaliden tijd gereserveerd om de oogstkunstwerken te bekijken. Om 22.00 uur sluit de kerk de deuren waarmee een einde komt aan de derde oogstdankviering. De toegang is alle dagen gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om de oogstdankviering ook in de toekomst mogelijk te kunnen blijven maken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen