Zeen trapt nieuw seizoen af met jonge filmmakers

Print
Zeen trapt nieuw seizoen af met jonge filmmakers

Een fragment uit een van de getoonde films. Afbeelding: Zeen

Horst -

Het Horster kunst- en cultuurpodium Zeen trapt donderdag 26 september het nieuwe seizoen af met drie korte filmvertoningen. Drie jonge filmmakers uit Horst aan de Maas tonen fragmenten uit hun werk en vertellen hierover in muziekcafé Anja van de Smid aan de Schoolstraat 1a in Horst. Het programma gaat om 19.30 uur van start.

De avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Als documentairemaker is beeldmaker Ton Cox (1991) ook actief in het maken van videokunstwerken en foto’s. Hij studeerde in 2018 af in de richting film aan het AKV | St. Joost. Cox gebruikt de natuur vaak als vertrekpunt voor zijn ideeën. Hij kiest graag voor een komische en schijnbaar doelloze stijl waarmee hij het onderwerp extra aandacht kan geven en versterkt. Ton is cameraman maar ook acteur in zijn eigen werk. Hij meet zichzelf een rol aan, waarbij en waardoor het onderwerp beter wordt belicht.

Pepijn van Essen en Tim Alards werken als Fraxinorum en Digital Donkey vanuit thuisbasis Sevenum aan de eerste animatiefilm van Horst aan de Maas, getiteld ‘Blèh’. Pepijn en Tim leggen tijdens de avond uit wat er allemaal komt kijken bij het maken van een animatie.