Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest Hongarije

Print
Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest Hongarije

Een deel van de drugs die Roelf B. verhandelde in Boedapest. Afbeelding: Politie

De twee Nederlanders die in augustus in Hongarije werden opgepakt op verdenking van drugsbezit en -handel, blijven langer achter de tralies. Een van de twee is de atleet Roelf B.

De rechtbank in de hoofdstad Boedapest besloot het voorarrest te verlengen tot 9 december.

Lees ook: Als topsporters de verkeerde afslag nemen

Het tweetal werd opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten het spul vanuit hun tent op het muziekfestival Sziget. De politie vond ook in hun auto een grote hoeveel drugs. De politie kwam ze op het spoor omdat het opmerkelijk druk was rond hun tent. In hun tent en later in hun auto werden tientallen kilo’s drugs gevonden.

Prijslijsten

Op het festival gingen flyers met prijslijsten rond. Het telefoonnummer op de flyer laat op Whatsapp de tekst ‘your best en most reliable supplier’ zien. Goedkoop waren de dealers overigens niet. Op beelden van de Hongaarse politie was te zien hoe vele kilo’s aan xtc-pillen en sporttassen vol met voorgedraaide joints werden gevonden. De verkoopwaarde zou bij elkaar meer dan drie ton zijn.

Lees ook: Vader van op Sziget opgepakte atleet: ‘Roelf heeft bij mijn weten nooit pilletje geslikt’

De Hongaarse advocaat Simon Gergö hoopte dat zijn cliënt binnen afzienbare tijd in vrijheid wordt gesteld om een eventueel proces buiten de gevangenis af te wachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen