Wandelen van steenberg naar steenberg

Print
Wandelen van steenberg naar steenberg

Het afvlakken van de steenberg Beerenbosch. Archief Gemeente Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

IVN Kerkrade verzorgt in het kader van Monumentenmaand september een wandeling die leidt van de steenberg van de staatsmijn Wilhelmina in Terwinselen naar de steenberg van de Domaniale Mijn nabij Rolduc. Het vertrek is zondag 22 september om 10.00 uur bij de Botanisch Tuin aan de St. Hubertuslaan 74 in Terwinselen.

In het kader van de Monumentenmaand in de gemeente Kerkrade verkent het IVN de mijnbouwhistorie van deze omgeving. Dat gebeurt door de ‘steenberg-wandeling’, die start bij de Botanische Tuin die 80 jaar geleden is opgericht in opdracht van de Staatsmijn Wilhelmina als recreatieoord voor de mijnwerkersgezinnen. Het gezelschap eindigt bij Abdij Rolduc, die de start gaf voor de grootschaligere steenkoolwinning in deze omgeving. Hier wordt afgesloten op het terras zodat de chauffeurs de tijd hebben om de auto’s in Terwinselen op te halen. De leiding is in handen van Marlous Fox, bereikbaar via tel. 045-5412650.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen