Burgemeester wil geen autocross meer in Heeze-Leende

Print
Burgemeester wil geen autocross meer in Heeze-Leende

Afbeelding: ANP

Het is afgelopen met de autocross in Leende. Burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende wil geen vergunningen meer geven voor dit soort wedstrijden in zijn dorp.

De burgemeester stelt dat het evenement nauwelijks binding heeft met Leende. Ook wil hij er geen politie-inzet meer aan verspillen. ,,Die hebben wel wat beters te doen”, aldus Verhoeven. Deze week zal hij de organisatie (de voorzitter van crossclub De Kempen) uitnodigen voor een gesprek. Overigens gaat hij er vanuit dat die op zich niks te verwijten valt. Er was ook een vergunning verstrekt. ,,Maar we willen wel even met hem bespreken hoe de organisatie is omgegaan met de vergunningsvoorwaarden. Maar ja, wat doe je er tegen als een individu na afloop zo door het lint gaat? Dat is toch gewoon absurd?”.

Lees ook: Justitie ziet autocrossdrama in Leende als poging tot moord

Maisveld

Volgens Verhoeven is het beter als dit soort races plaatsvinden op terreinen die daarvoor gemaakt zijn. En niet -zoals in het geval bij Leende- op een gerooid maisveld.

Het is dit jaar voor het eerst dat er gecrosst werd in Leende. Tot vorig jaar waren de races op een boerenakker in buurdorp Maarheeze. Maar dat veld kan niet meer gebruikt worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen