Groot gezondheidsonderzoek onder leerlingen voortgezet onderwijs Zuid-Limburg

Print
Groot gezondheidsonderzoek onder leerlingen voortgezet onderwijs Zuid-Limburg

Tieners worden ondervraagd over gezondheid, leefstijl, vrije tijd en school. Afbeelding: ING Image

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Zuid-Limburg -

GGD Zuid-Limburg voert van maandag 16 september tot vrijdag 20 december de nationale Gezondheidsmonitor Jeugd uit. Dit een groot onderzoek onder leerlingen van de klassen 2 en 4 van het voortgezet onderwijs.

Bijna alle Limburgse middelbare scholen werken mee aan dit onderzoek. Tijdens een lesuur vullen de leerlingen op school een online vragenlijst in over gezondheid, leefstijl, vrije tijd en school.

Trends

De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd bieden een overzicht van de gezondheidssituatie van jongeren in Limburg én heel Nederland. Doordat het onderzoek eens in de vier jaar wordt uitgevoerd, worden trends zichtbaar rondom bijvoorbeeld het gebruik van lachgas of het voorkomen van cyberpesten. Mede op basis van resultaten uit de gezondheidsmonitor wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld door scholen, gemeenten en de overheid om de gezondheid en leefstijl van jongeren te bevorderen.

Bijdrage

Wethouder Leon Geilen, voorzitter stuurgroep Trendbreuk Zuid-Limburg: „Alle Zuid-Limburgse gemeenten werken hard om de aanwezige gezondheidsachterstanden in te lopen. Dat doen we door voor kinderen en jongeren betere voorwaarden te scheppen voor een gezonde, veilige en kansrijke toekomst. Bevindingen uit de Gezondheidsmonitor Jeugd leveren hiervoor een belangrijke bijdrage.”

De resultaten per gemeente zijn halverwege 2020 beschikbaar via de website van GGD Zuid Limburg: www.gezondheidsatlaszl.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen