Appartementencomplex volledig ontruimd na melding vreemde geur in Brunssum

Print

Appartementencomplex volledig ontruimd na melding vreemde geur in Brunssum. Video: Track ‘88

Hoensbroek / Brunssum -

Een appartementencomplex aan de Europalaan in Brunssum is door de brandweer maandagmiddag volledig ontruimd omdat er een vreemde geur werd geroken.

Het gaat om zestien appartementen. Bij zes van de tien waren geen bewoners aanwezig. De bewoners die uit hun woningen zijn gehaald, staan op een naastgelegen grasveld. ,,Er is niemand onwel geraakt van de geur”, laat Ger Kitzen, woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.

Er zijn meerdere brandweerauto’s, evenals de politie en ambulances aanwezig aan de Europalaan in Brunssum. Ook is er een veiligheidszone ingesteld.

De brandweer is bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de vreemde lucht. Het is nog niet bekend om welke stof het gaat, er worden diverse metingen verricht. Kitzen: ,,Uit voorzorg wordt er een opvanglocatie in de buurt gereedgemaakt als het onderzoek naar de herkomst van de lucht langer gaat duren. Daar kunnen de bewoners dan worden opgevangen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen