Wandelexcursie door Isabellegreend

Print
Wandelexcursie door Isabellegreend

Wandel mee met Het Limburgs Landschap door de gevarieerde natuur van de Isabellegreend. Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Merum -

De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn de natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. Hoe gevarieerd is de natuur van de Isabellegreend? Dat is het thema voor een wandeling die door Het Limburgs Landschap wordt verzorgd op zondag 29 september.

De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen. Er lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur.

Op zondag 29 september start om 11.00 uur een excursie bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg in Merum. Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen