Bob Thissen exposeert in Centre Céramique

Print
Bob Thissen exposeert in Centre Céramique

Een van de verlaten locaties die Bob Thissen bezocht. Afbeelding: Bob Thissen

Maastricht / Itteren -

Tijdens Maastrichts eerste fotografiefestival dat gehouden wordt van 20 tot en met 29 september toont Centre Céramique het werk van Bob Thissen. Zaterdag 28 september tussen 14.00 en 15.00 uur geeft Thissen een rondleiding door zijn expositie. Deelname kost 4,50 euro.

Bob Thissen (1985, Hulsberg) is onder kenners van Urban Exploring wereldberoemd. Urban Exploring is het fotograferen van verlaten, meestal niet vrij toegankelijke gebouwen. Hij heeft vele duizenden locaties bezocht, van het door de tsunami en de kernramp geteisterde Fukushima tot een Russisch actief militair terrein in Kazachstan waar vergeten spaceshuttles liggen. Bob maakte foto- en filmbeelden in meer dan 65 landen, vaak op verboden locaties. Inmiddels weten alle grote nieuws- en televisiestations hem te vinden voor zijn intrigerende beelden. Zijn foto’s en (stop-motion) films worden gepubliceerd door onder andere National Geographic en CNN. In Centre Céramique is tijdens het fotografiefestival, maar ook daarna, een selectie van zijn werk te zien. Naast een twintigtal foto’s ook film- en stop-motion beelden. Dit is de eerste keer dat het werk van Bob Thissen wordt geëxposeerd.

Hij behaalde zijn master animatiefilm aan de MAD in Genk. Zijn afstudeerfilm Nothing Beside Remains werd vertoond op vele filmfestivals. Samen met zijn oud-leraar Toon Loenders maakte hij de serie Exitus die in 2016 is uitgezonden op NPO3 en Canvas. Aanmelden voor de rondleiding met Bob Thissen via klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.

Maastricht Photo Festival

Deze tentoonstelling is een van de 34 exposities (op 26 locaties) die te zien zijn tijdens het Maastricht Photo festival van 20 tot en met 29 september. Deze eerste Maastrichtse fotobiënnale heeft als thema: Van Dichtbij. Hiermee worden de lens-based arts gevierd in het zuiden van Nederland. Het festival wil nieuwe perspectieven bieden op het medium fotografie en de stad Maastricht. De verbindende factor tussen de exposerende fotografen is hun link met het Zuiden. Ze zijn er geboren, hebben er gewoond, werkten er, volgden er een opleiding, of hebben op een andere manier een speciale band met de omgeving.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen