Boekpresentatie Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel

Print
Boekpresentatie Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel

Jacques Vriens Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Itteren -

Bij Boekhandel Dominicanen vindt zondag 22 september vanaf 11.00 uur de presentatie plaats van het nieuwe boek van Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel. Een gloednieuw deel over De Bende van De Korenwolf met tekeningen van Iris Boter.

Jacques Vriens vertelt over zijn nieuwe boek en hoe het ontstaan is en verder vertelt hij kort iets over andere boeken. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De reis met de vliegende leunstoel vertelt het verhaal van de kleine Nina, haar bijdehante zus Eefie, haar technische broertje Joost én hun ondeugende oma. Samen vormen ze De Bende van de Korenwolf. Grote puberbroer Pepijn vindt dat bende-gedoe maar niks, toch doet hij vaak wel mee (onder protest). Als Joost en Eefie van school naar huis fietsen, wordt Joost van zijn sokken gereden door een stel wielrenners. Tot zijn grote woede logeren die ook nog in hotel De Korenwolf. Joost zint op wraak en schakelt zijn grote broer Pepijn in, maar die valt als een blok voor Aischa, die bij het groepje renners hoort. Ondertussen zit oma met een dilemma: haar oude jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Afrika te komen, waar hij werkt als arts. Ze wil graag, maar ze durft niet te vliegen. Van kleuter Nina mag ze ook niet weg, omdat Nina bang is dat haar oma wordt opgegeten door ‘de dweilpaarden’. Pepijn gunt het oma van harte, maar is tegen vliegen vanwege het milieu. Joost en Eefie zijn wel enthousiast en bedenken een fantasierijk plan om oma van haar vliegangst af te helpen. De voorbereidingen moeten wel stiekem plaats vinden, want hun ouders zijn bang dat ze er weer ‘een bende’ van maken. Maar het lukt en zelfs de wielrenners helpen mee. Alleen pakt het hele plan heel anders uit voor hun oma dan ze bedoeld hadden…

Jacques Vriens (1946) is één van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Hij werd geboren in Den Bosch en verhuisde in 1952 naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen ‘Ik groeide zelf op in een hotel met een toneelzaaltje. Mijn ouders hadden het ook altijd druk, net als die van de kinderen in Hotel De Korenwolf. Maar mijn broer en ik wisten ons ook altijd uitstekend te vermaken. En dat leverde jaren later heel veel inspiratie op voor “De Bende”.

Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1 Maastricht telefoonnummer 043- 4100 010.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen