Raad van State

Verbouw Krekelberg tot Polenhotel afgerond: kort geding zinloos

Print
Verbouw Krekelberg tot Polenhotel afgerond: kort geding zinloos

Eind maart hingen omwonenden van De Krekelberg spandoeken op langs de Rijksweg in Belfeld. Afbeelding: Lé Giesen

Belfeld -

De Raad van State is niet van plan de verbouwing van De Krekelberg in Belfeld tot Polenhotel stil te leggen. Dat is zinloos, omdat de verbouwing afgerond is en er al 15 tot 20 arbeidsmigranten verblijven.

Buurtbewoners hadden een kort geding aangespannen bij de hoogste rechter, nadat ze eerder in het ongelijk waren gesteld door de rechtbank. Zij zijn tegen de verbouwing van het voormalig motel-restaurant aan de Rijksweg, omdat die de weg plaveit voor de komst van maximaal 72 buitenlandse werknemers.

Mosterd na maaltijd

Omwonenden zijn bang dat de arbeidsmigranten door de omgeving gaan zwerven en voor overlast zorgen. Vooruitlopend op een definitieve uitspraak vroegen ze de Raad van State in te grijpen. Die meent dat sprake is van mosterd na de maaltijd.

Overlast

Verder lost de rechter een schot voor de boeg door te zeggen dat het gebruik van De Krekelberg als logiesgebouw binnen de bestemming past. De gevreesde overlast heeft zich nog niet voorgedaan, aldus de Raad van State, en het is niet zeker dat die zich gaat voordoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen