‘Ufo’ boven België was Ierse weerballon

Print
‘Ufo’ boven België was Ierse weerballon

Afbeelding: UFO-meldpunt België

Het uiteenspattende object dat afgelopen weekend boven Gent werd gezien was een weerballon van een Ierse student, laat het Belgische ufo-meldpunt maandag weten. Daar hadden 34 mensen een melding gedaan over een „exploderende bol” in de lucht.

Er werd al gedacht dat het om een ontplofte weerballon ging, maar de meteorologische instituten van België en Nederland zeiden daar niets van te weten.

Lees ook: Drukte bij UFO-meldpunt België over licht in lucht

GPS-systeem

Nu is duidelijk geworden dat een student van de universiteit van Cork donderdag een onderzoeksballon met instrumenten had opgelaten. Met het gps-systeem van het toestel kon zaterdag boven Gent geen contact meer worden gelegd, waarschijnlijk op het moment dat de ballon explodeerde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen