Gevallen rookmelder zorgt voor geur en ontruiming appartementencomplex Brunssum

Print

Appartementencomplex volledig ontruimd na melding vreemde geur in Brunssum. Video: Track ‘88

Brunssum -

Een naar beneden gevallen rookmelder zorgde maandagmiddag voor de ontruiming van een appartementencomplex aan de Europalaan in Brunssum. Het alarm ging hierdoor af en de brandmelder gaf een geur af die door een bewoner werd geroken. Vervolgens werd er alarm geslagen.

De brandweer rukte met groot materieel uit en ontruimde vervolgens zestien appartementen. Bij zes van de tien waren geen bewoners aanwezig. De bewoners die uit hun woningen werden gehaald, stonden op een naastgelegen grasveld. Er werd extra voorzichtig gedaan door de brandweer vanwege de werkzaamheden die Enexis onlangs in de buurt deed. Er bestond het vermoeden van een gaslek. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar er werd niets aangetroffen. De gevallen brandmelder hing in een appartement waarvan de bewoner niet thuis was. De brandweer wist de woning via het balkon te bereiken.

Lees ook: Appartementencomplex volledig ontruimd na melding vreemde geur in Brunssum

Rond vijf uur werden de eerste linten weer weggehaald. Inmiddels zijn alle woningen weer vrijgegeven en konden alle bewoners terug naar huis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen