Johan Vlemmix voor het eerst in ‘zeker 20 jaar’ niet op Prinsjesdag

Print
Johan Vlemmix voor het eerst in ‘zeker 20 jaar’ niet op Prinsjesdag

Johan Vlemmix. Afbeelding: De Gelderlander

Voor Johan Vlemmix was Prinsjesdag jarenlang vaste prik, maar de Oranjefanaat is er morgen voor het eerst ‘in zeker 20, 25 jaar’ niet bij. ,,Ik ben in Lourdes, wie had dat ooit verwacht?” zegt Johan vanuit het Franse bedevaartsoord.

De Oranjefan hoopt in Lourdes op een wonder. ,,Ik heb zoveel last van mijn knieën. Als ik langs de route ga staan, dan ben ik er al om 03.00 of 04.00 uur. Dat is een hele lange dag”, zegt hij. Vlemmix moet eigenlijk aan beide knieën geopereerd worden, maar ziet daar enorm tegenop.

,,Ik ben in het ziekenhuis twee mensen tegengekomen die ook nieuwe knieën kregen en daar is het niet zo goed mee afgelopen”, vertelt hij. Vlemmix, die deze zomer de Nijmeegse Vierdaagse uit liep met kapotte knieën, hoopt helemaal niet onder het mes te hoeven. ,,Ik zoek alternatieven.”

Een van die alternatieven is dus een bedevaart naar Zuid-Frankrijk, waar Vlemmix hoopt op een wonderbaarlijke genezing. Morgen, terwijl koning Willem-Alexander de troonrede voorleest, laat Johan zich onderdompelen in het Lourdeswater. ,,We gaan eens kijken wat er gebeurt, kijken of het werkt. Ik hoop op een wonder. Je weet het maar nooit, ik heb al zoveel miraculeuze dingen meegemaakt waarvan ik dacht: dit kan niet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Johan vindt het jammer dat hij Prinsjesdag dit jaar voor het eerst mist, ‘maar dit is toch belangrijker’. ,,Dan kan ik volgend jaar misschien weer lopen tijdens Prinsjesdag.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen