Frits Wester na ophef niet op televisie tijdens Prinsjesdag

Print
Frits Wester na ophef niet op televisie tijdens Prinsjesdag

Frits Wester Afbeelding: ANP Kippa

Politiek verslaggever Frits Wester zal dinsdag niet op televisie te zien zijn tijdens Prinsjesdag. Dat heeft RTL Nieuws laten weten.

Kijkers reageerden met stijgende verbazing op het optreden van Frits Wester (57) vorige week zondag in RTL Nieuws. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. RTL Nieuws liet vorig week weten ‘nog aan het uitzoeken te zijn’ wat er precies is gebeurd.

Lees ook: Alcoholprobleem Frits Wester brengt RTL Nieuws in verlegenheid

,,Ik maak me zorgen’’, stelde ajunct-hoofdredacteur Marc Schreuder eerder al tegen deze site. ,,Want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet’’, doelt hij op de uitzending na het overlijden van oud-premier Wim Kok eind vorig jaar. ,,Ik wil weten wat er aan de hand is.’’ Nu noemt hij bij RTL Boulevard als reden voor zijn ontbreken op Prinsjesdag de gesprekken die met Wester zijn gevoerd over een incident dat vorig week plaatsvond.

Vele bronnen van wie de namen bij deze site bekend zijn, stelden al eerder vol overtuiging: dat Wester zich al jaren tijdens werktijd schuldig maakt aan overmatig alcoholgebruik. Deze bronnen schetsen het beeld van een publiek geheim dat al jaren bestaat in politiek Den Haag en op de redactie van RTL Nieuws.

Het is voor zover bekend nooit eerder gebeurd dat Frits Wester ontbrak op een belangrijk politiek evenement als Prinsjesdag.

Frits Wester komt moeilijk uit zijn woorden. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen