Keramisto

Pottenbakkersgilde slaat tenten weer op bij Mookerplas

Print
Pottenbakkersgilde slaat tenten weer op bij Mookerplas

Deelnemers aan de Keramisto slaan zaterdag en zondag de tenten weer op bij de Mookerplas. Afbeelding: Ingrid Driessen

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Het Noord-Limburgse Pottenbakkerscollectief (NLPC)tekent voor de 32e editie van de internationale keramiekmarkt Keramisto. Zaterdag en zondag richten honderd geselecteerde internationale keramisten een stand in op de markt op het terrein van de Mookerplas op de grens van Plasmolen en Milsbeek.

Op beide dagen trekken duizenden bezoekerslangs de stands. Zij vergapen zich aan de pracht en praal die door de keramisten met diverse technieken vervaardigd zijn. Ook zijn de objecten te koop. De deelnemers aan de pottenbakkersmarkt komen uit alle windstreken van Europa. Zestien nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Ook dit jaar krijgen jonge keramisten de kans zichzelf te presenteren op de Keramisto. De organisatie faciliteert en adviseert hen, en hoopt daarmee de continuïteit van het ambacht te waarborgen. Naast demonstraties van de keramisten zijn er activiteiten voor de jeugd en is er entertainment. Ook is een terras met muziek ingericht. De Keramisto is op beide dagen open van 10.00 tot 18.00 uur. Voor informatie zie www.keramisto.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen