Vijfde zwaargewonde in ziekenhuis na aanrijding Leende: ‘Reuvernaar sloeg met helm tegen zijn hoofd’

Print
Vijfde zwaargewonde in ziekenhuis na aanrijding Leende: ‘Reuvernaar sloeg met helm tegen zijn hoofd’

Afbeelding: ANP

/ Reuver -

Meer dan 24 uur nadat een auto zondagmiddag het publiek in reed bij een autocross in Leende is een vijfde slachtoffer gevallen. Harm Traa (50) uit Kaatsheuvel is met hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij maandag aan het begin van de avond buiten bewustzijn raakte.

Zijn vrouw Jolanda laat weten dat haar man geprobeerd heeft om de 21-jarige automobilist uit Reuver te stoppen, nadat hij vier mensen had aangereden op de crossbaan in Leende. Hij en omstanders waren bang dat de dader nogmaals gas zou geven. Daarom dook hij door het zijraam om de autosleutels af te pakken.

Hij kwam daarbij op schoot bij de opgefokte bestuurder te liggen. Die sloeg Harm meerdere keren met zijn helm tegen zijn hoofd. Op dat moment was hij mogelijk dermate onder invloed van adrenaline, dat hij niet veel heeft gevoeld, zo vermoedt Jolanda. Wel had hij ‘s avonds veel hoofdpijn, maar is hij met een paracetamol achter de kiezen gaan slapen.

Bekijk video: Ooggetuigen over drama bij autocross: ‘Mensen vlogen door de lucht’

Buiten bewustzijn

De situatie veranderde maandagavond na het avondeten. Terwijl Harm zijn handen waste in de keuken, viel hij plotseling neer. Met spoed opgeroepen ambulancemedewerkers hebben hem buiten bewustzijn via de brandgang achter zijn huis naar buiten gedragen.

De Kaatsheuvelnaar ligt maandagavond in het ziekenhuis in Tilburg en wordt bijgestaan door zijn vrouw. Hij heeft een hersenschudding, een gebroken vinger en meerdere kneuzingen. ,,Hij is slachtoffer van zinloos geweld geworden‘’, aldus Jolanda. Hoe het verder gaat is voor haar nog een grote vraag.

Lees ook: Justitie ziet autocrossdrama in Leende als poging tot moord

Vier anderen

Traa is daarmee het vijfde zwaargewonde slachtoffer van de aanrijding, die plaatsvond na een ruzie over een afgelaste race. Volgens de organisatie van de Autocross Leende wilde de dader een deel van zijn inschrijfgeld van tien euro terug. Toen hij dat niet kreeg, reed hij tijdens de prijsuitreiking op de groep mensen af.

Twee mannen van 33 en 44, een vrouw van 35 en een jongen van 14 raakten gewond. Zij komen allemaal uit België. Drie anderen werden ter plekke behandeld aan wat verwondingen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Na de aanrijding en de vechtpartij die daarna ontstond, werden de bestuurder en zijn bijrijder opgepakt. De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarige meisje uit Veghel, zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Video: WeertdeGekste

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen