Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

Print
Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

Sinterklaas wordt dit jaar bij de landelijke intocht vergezeld door alleen maar roetveegpieten. ANP

Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn, dit jaar, zal geen enkele piet volledig zwart geschminkt zijn. Er worden alleen roetveegpieten ingezet. Dat hebben omroeporganisatie NTR en de gemeente Apeldoorn afgesproken.

De NTR heeft in 2014 de roetveegpiet geïntroduceerd en het aantal volledig zwart geschminkte pieten geleidelijk afgebouwd.

De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 16 november. Ook in Het Sinterklaasjournaal, in de week voorafgaand aan de intocht, zullen uitsluitend roetveegpieten te zien zijn die niet volledig zwart geschminkt zijn.

De NTR heeft, na het losbarsten van de zwartepietdiscussie, de afgelopen jaren gekozen voor het geleidelijk loslaten van de klassieke Zwarte Piet. Nadat onder meer gekleurde pieten voorbij kwamen is vorig jaar de roetveegpiet als norm gezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen