Maastrichtse UM-onderzoeker genomineerd voor landelijke prijs

Print
Maastrichtse UM-onderzoeker genomineerd voor landelijke prijs

Kay Deckers. Afbeelding: privé

Itteren / Maastricht / Heerlen / Hoensbroek -

Onderzoeker Kay Deckers van Universiteit Maastricht/MUMC is één van de drie genomineerden voor een landelijke prijs voor dementieonderzoekers.

De Young Outstanding Researcher Award van Alzheimer Nederland is een talentprijs voor de meest veelbelovende onderzoeker op het gebied van dementie in Nederland. Het geldbedrag dat gekoppeld is aan deze prijs (100.000 euro) wil Deckers besteden aan het toepassen van risicoreductie van dementie in de huisartsenpraktijk en de ontwikkeling van onderwijsmateriaal rondom risicoreductie van dementie voor zorgprofessionals.

Leefstijl

Deckers is bij het Alzheimer Centrum Limburg onder meer één van de kartrekkers van de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’, die mensen bewust wil maken van de invloed van een gezonde leefstijl op de hersengezondheid: een gezonde leefstijl kan de kans op dementie met wel dertig procent verlagen.

Publiek

De twee andere finalisten komen uit Amsterdam en Utrecht; Deckers zou het prachtig vinden om deze prijs naar Limburg te kunnen halen. Het publiek bepaalt wie de prijs krijgt: tot 30 september kan er worden gestemd.