Uurrecord 90-jarige Wielerbaan Geleen verplaatst naar zaterdag

Print
Uurrecord 90-jarige Wielerbaan Geleen verplaatst naar zaterdag

Henk Verdonkschot (rechts) naast Roger Wijnen die zijn fiets prepareerde. Afbeelding: Michel van Dijke

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Hij stond er helemaal klaar voor om het werelduurrecord aan te vallen. Toch gooide het weer op het laatste moment roet in het eten van de 90-jarige Henk Verdonkschot.

Hij mag zaterdag 21 september om 11.00 uur een nieuwe poging wagen. De regenval werd maandag een halfuur voor de start heviger. „Wij willen niet dat onze 90-jarige coureur daags na het uurrecord een longontsteking krijgt”, aldus de organisatie. De weersvoorspellingen voor zaterdag zien er beter uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen