Stenen en fossielen zoekmiddag bij NMC Weert

Print
Stenen en fossielen zoekmiddag bij NMC Weert

Kom fossielen zoeken in het NMC. Afbeelding: Geologische Vereniging Mente et Malleo

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Geologische Vereniging Mente et Malleo Weert houdt in en rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4, een stenen en fossielen zoekmiddag. Jonge onderzoekers kunnen zondag 13 oktober in het stuifzand zoeken naar bijzondere stenen en versteende resten van dieren die lang geleden op de aarde leefden.

Ook kan deze dag aan verschillende andere activiteiten worden deelgenomen. De Werkgroep Geologie van Limburg is aanwezig om bezoekers te informeren over de geologie van de provincie Limburg k. Entree gratis. De activiteiten duren van 13.00 tot 17.00 uur. Voor het opgraven van stenen krijgen deelnemers een toegangsbonnetje bij de balie van het Natuur-en Milieucentrum. Neem zelf een schepje en/of harkje mee.

Meer informatie vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen