Familiedrama: dodelijke steekpartij tijdens uitvaart

Print
Familiedrama: dodelijke steekpartij tijdens uitvaart

Afbeelding: Regio 15

Bij een steekpartij in de Kempstraat in het centrum van de Turks-islamitische stichting in Den Haag is dinsdagochtend een man overleden. Een andere raakte zwaargewond.

De dader vluchtte weg. Het zou volgens Tahsin Çetinkaya, de voorzitter van de stichting, gaan om een familiedrama.

Familiedrama

Het incident gebeurde op het plein voor de Turks-islamitische stichting in de wijk Transvaal tijdens een begrafenisceremonie. Volgens Tahsin Çetinkaya, voorzitter van de stichting en raadslid van Islam Democraten, heeft er een familiedrama afgespeeld. Tijdens de uitvaart werd de neef van de man die zou worden begraven doodgestoken, volgens Çetinkaya door een zwager uit de familie. De begrafenis is inmiddels stilgelegd.

Volgens de voorzitter, die alle betrokkenen persoonlijk kent, ging er een woordenwisseling voor de steekpartij aan vooraf. Çetinkaya benadrukt dat het niet zou gaan om een ruzie over politiek. Na de steekpartij vluchtte de dader te voet weg. De politie is nog op zoek naar een kale man van rond de vijftig jaar oud, die rennend wegvluchtte. Het zou gaan om een man van Turkse afkomst.

Flauw gevallen

De politie heeft de straat ruim afgezet en doet onderzoek. Buiten de afzetlinten heeft zich een menigte gevormd van buurtbewoners. Er zijn meerdere mensen die niet goed werden of flauw vielen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen