Risse Groep en PSW willen samenwerking intensiveren

Print
Risse Groep en PSW willen samenwerking intensiveren

Stephan Bodde, bestuurder PSW (links) en Dennis Laponder, interim-directeur Risse Groep (rechts) tekenden de intentieverklaring. Afbeelding: Risse Groep

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Risse Groep en Pedagogisch Sociaal Werk (PSW) werken al langere tijd samen op het gebied van (aangepast) werk en dagbesteding voor mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel onderzoeken de organisaties de mogelijkheden om deze samenwerking te intensiveren. Hiervoor hebben de bestuurders op maandag 16 september een intentieverklaring ondertekend.

Er wordt onder andere bekeken of het PSW activiteitencentrum van de Edisonlaan in de toekomst gehuisvest kan worden bij (of in de nabijheid van) Risse Groep aan de Risseweg. Op die manier kunnen cliënten van PSW laagdrempelig bij Risse Groep werken. Medewerkers van Risse Groep kunnen op hun beurt drempelloos switchen naar werk of activiteiten bij PSW. De werk- en ontwikkelvraag van de cliënt of medewerker vormt hierbij het uitgangspunt.

Andere voordelen van de samenwerking zijn samen een bredere expertise opbouwen en gezamenlijke acquisitie en verdeling van werkzaamheden. Bovendien kunnen nieuwe projecten in gezamenlijkheid worden uitgevoerd. „Voorwaarde blijft dat werk en dagbesteding zo veel mogelijk plaatsvinden midden in de samenleving. Een uitgangspunt dat zowel PSW als Risse Groep hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Stephan Bodde (bestuurder PSW). „We kijken ernaar uit om nog meer gebruik te kunnen maken van elkaars infrastructuur en expertise en zo het individu centraal te stellen. Iedereen kan en mag meedoen, dat is ons ultieme doel!”, vult Dennis Laponder (interimdirecteur Risse Groep) aan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen