Battlefield Tour: in het spoor van de bevrijders van de Roerdriehoek

Print
Battlefield Tour: in het spoor van de bevrijders van de Roerdriehoek

Tanks bij de bevrijding van Montfort. Afbeelding: VVV Midden-Limburg

Montfort / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg -

De Battlefield Tour is een dagvullend programma waarbij de opmarsroute van de Britse 7th Armoured Division en 1st Commando Brigade gevolgd wordt. Zij waren verantwoordelijk voor het opruimen van de Roerdriehoek op Nederlands grondgebied. De tour vindt plaats op zaterdag 16 november en start vanaf Kasteel Montfort.

Via onder andere Susteren, Sint Joost en Linne gaat de tour naar Sint Odiliënberg waar troepen van de 7th Armoured Division op 27 januari 1945 de Roer bereikten. Daarmee kwam een einde aan Operation Blackcock. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Britse begraafplaats in Nederweert waar een deel van de Britse soldaten die in de Roerdriehoek gesneuveld zijn, begraven liggen. De Battlefied Tour per touringcar start vanaf Kasteel Montfort. Een VVV-gids begeleidt het hele programma. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen