Kind (2) sterft na opsluiting in snikhete zolderkamer, vader verdacht van moord

Print
Kind (2) sterft na opsluiting in snikhete zolderkamer, vader verdacht van moord

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Dreamstime

Een tweejarig kind is in juli in het Duitse Essen overleden doordat hij achttien uur lang zat opgesloten in een snikhete zolderkamer. Zijn vader wordt verdacht van moord. Het gaat om een bekende van de politie. Het kind overleed uiteindelijk door een hitteshock.

.

Het was buiten 30 graden toen de 31-jarige Benjamin S. zijn zoontje Luis zonder water zou hebben opgesloten in de zolderkamer.

‘Mijn kind sterft’

Om ervoor te zorgen dat de tweejarige niet kon ontsnappen, zou de vader de deurklink van de deur hebben gehaald. Na verloop van tijd kregen omwonenden in de gaten dat er een klein kind op de derde verdieping zat opgesloten.

De politie stuurde na een verontrustend telefoontje enkele agenten naar de woning om poolshoogte te nemen. Toen zij aankwamen, stond de vader van het kind voor het huis te schreeuwen: ,,Mijn kind sterft, kom snel naar boven!”

‘Onvoorstelbaar leed’

Toen de spoedarts de kamer op de derde verdieping bereikte, was de jongen niet meer te redden. Hij werd ter plekke dood verklaard. De vader heeft niet bekend dat hij het kindje bewust heeft laten uitdrogen, maar wordt nu wel daarvoor vervolgd, zo is dinsdag duidelijk geworden.

Elke Hinterberg, de officier van justitie, noemde de actie van de vader ‘barbaars‘ en voegde eraan toe dat het kind ‘onvoorstelbaar leed’ doormaakte.

Hitteberoerte

Het lijkt erop dat het kindje bevangen werd door een ‘hitteberoerte‘ zoals het Rode Kruis dat beschrijft. Het slachtoffer heeft dan een hoge lichaamstemperatuur, soms wel 41°C of hoger. Er is sprake van abnormaal gedrag, hoofdpijn, hallucinaties, verwardheid, angst en zelfs kans op toeval (insult).

Misselijkheid, vermoeidheid en slap voelen behoren tot de normale verschijnselen. Soms zijn flauwvallen en bewusteloosheid het gevolg. Afkoeling is dan het protocol. Er wordt afgeraden om het slachtoffer te laten eten of drinken.

Jeugdzorg

De moeder van de peuter, de 21-jarige Angelina B., was al dagen niet meer thuis geweest op het moment dat het kind overleed.

Jeugdzorg heeft de twee zussen van de jongen, van vier en een jaar oud, uit huis gehaald. Volgens lokale media was het gezin bekend bij sociale diensten.

Het was buiten 30 graden toen de 31-jarige vader de jongen zou hebben opgesloten in de zolderkamer.

Deurklink

Om ervoor te zorgen dat de tweejarige niet kon ontsnappen, zou de vader de deurklink van de deur hebben gehaald. De vader heeft niet bekend, maar wordt nu wel vervolgd.

De moeder van de peuter was al dagen niet meer thuis geweest op het moment dat het kind overleed. Jeugdzorg heeft de twee zussen van de jongen, van vier en een jaar oud, uit huis gehaald.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen