Man (66) uit Landgraaf omgekomen door noodweer in Spanje

Print
Man (66) uit Landgraaf omgekomen door noodweer in Spanje

Afbeelding: EPA

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het lichaam van de 66-jarige Nederlander die zondag werd meegesleurd bij de overstroming van het Spaanse Dolores, is dinsdagmiddag gevonden.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf.

De Limburger werd zondagmiddag tijdens een wandeling met familie en vrienden in de buurt van Dolores, een stadje tussen Alicante en Murcia, meegesleurd door een sterke stroming na zware regenbuien.

Lees verder onder de video.

Limburger vermist in Spanje. Video: De Limburger

Lees ook: Nederlander vermist in Spanje: meegesleurd bij overstromingen

Dinsdagmiddag werd het lichaam van de man na een dagenlange zoektocht teruggevonden in Canal de la Reina in San Fulgencio, bijna tien kilometer verderop in de regio Alicante.

Het zuidoosten van Spanje werd de voorbije dagen getroffen door noodweer met extreem veel regen. Die gota fría (wolkbreuk) veroorzaakte grote overstromingen langs rivieren, vooral in de streek tussen Valencia en Murcia. De man uit Landgraaf is het zevende dodelijke slachtoffer van het noodweer.

Beelden overstroming Spanje. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen