Maan, Waylon en Nielson bij bevrijdingsfestival Weert

Print
Maan, Waylon en Nielson bij bevrijdingsfestival Weert

Bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg wordt ook dit jaar weer de bevrijding van Weert herdacht. Afbeelding: archief René Corten

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een festival met tal van bekende artiesten op zaterdag en een herdenking met kranslegging en defilé op zondag herinneren dit weekeinde aan de bevrijding van Weert, 75 jaar geleden.

Het Suffolk Regiment arriveert in de vroege ochtend van 22 september 1944 vanuit de richting van Sluis 16 bij de restanten van de brug over de Zuid-Willemsvaart aan het Bassin. De Duitse bezetter is kort daarvoor in allerijl vertrokken uit Weert.

Maan, Waylon en Nielson bij bevrijdingsfestival Weert
Maan tijdens Pinkpop 2018. Foto: Harry Heuts

De bevrijding wordt dit weekeinde in Weert herdacht. Dat gebeurt zaterdag met een festival in een grote tent bij de Stadsbrug. Het festival begint om 12.30 uur met de gelegenheidsformatie Freedom Starts Here met daarin een keur aan Weerter artiesten. Daarna staan Goodsouls, Jerry Husk, Danny Vera, Maan, Wendy van Dooren, Waylon, Linda Smeets & Band, Nielson en Bløf op het podium. Het festival wordt vanaf 23.30 uur afgesloten met dj Arnoud.

De officiële herdenking is zondag met om 10.00 uur een mis in de St. Martinuskerk. Daarna zijn er om 11.50 uur sprekers en een kranslegging bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg en om 12.45 uur een defilé langs het monument.

In Gotcha! Cinema is daarna om 14.00 en 16.00 uur de film ‘Deportatie in het zicht van de bevrijding’ van Peter Crins te zien.