Al ruim 300 Lille-fans vast voor rellen bij metrostation Amsterdam

Print
Al ruim 300 Lille-fans vast voor rellen bij metrostation Amsterdam

Afbeelding: ANP

Bij de ongeregeldheden rond metrostation Strandvliet in Amsterdam-Zuidoost zijn tot nu toe al 303 voetbalsupporters van Lille OSC aangehouden. Dat meldt de politie.

Ze maakten zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, meldt de politie. Tenminste een supporter raakte gewond. Het is niet bekend hoe die persoon eraan toe is.

Vertraging

De arrestanten zijn afgevoerd naar een cellencomplex, meldt een woordvoerster. De Fransen werden door de Amsterdamse politie aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, aldus de politie. ,,Van iedere supporter onderzoeken we wat eventueel hun vergrijpen zijn geweest. Dat proces neemt natuurlijk enige tijd in beslag.”

Volgens een woordvoerster van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB liepen de supporters op het spoor. Zowel metrostation Strandvliet als het station van Duivendrecht werden enige tijd ontruimd en het metroverkeer werd stilgelegd. Inmiddels rijden de metro’s weer volgens de dienstregeling.

Ajax speelt dinsdagvond in de Champions League tegen Lille OSC in de Johan Cruijff ArenA.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen