SP-er Schrijen neemt ontslag als raadslid Brunssum

Print
SP-er Schrijen neemt ontslag als raadslid Brunssum

Afbeelding: SP Brunssum

Brunssum -

Marcel Schrijen heeft ontslag genomen als raadslid in Brunssum. De SP-er stopt vanwege privéomstandigheden.

Dinsdagavond 17 september is zijn vervanger Tom Lurken beëdigd. Schrijen is sinds 1980 algemeen bestuurslid van de SP Brunssum en zat sinds drie jaar in de raad.

Volgens de Brunssumse burgemeester Gerd Leers speelde Schrijen een belangrijke rol in het normaliseren van de omgang in de raad. „Hij is geen spraakwaterval maar wist de kern van zaken benadrukken. Een fijne vent, goed mens en een betrokken raadslid.”

Tom Lurken (29) is geboren en getogen in Brunssum. Hij haalde een master geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Persoonlijke ervaringen inspireerden Lurken in 2015 lid te worden van de SP. „Ik wil via de SP graag een socialere omgang met bijstandsgerechtigden, betere begeleiding naar betaald werk, snellere levering van WMO voorzieningen, een transparantere gemeentepolitiek en hulp aan startende ondernemers voor elkaar krijgen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen