Verdachte (27) aangehouden voor gewelddadige overval op 98-jarige man

Print
Verdachte (27) aangehouden voor gewelddadige overval op 98-jarige man

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Een 27-jarige verdachte is opgepakt voor een gewelddadige overval op een 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak, want ‘de zaak is nog niet opgelost’.

Zaterdagochtend 18 mei klopten twee jonge mannen aan bij de hoogbejaarde bewoner. Bij het openen van de deur werd hij overmeester en door het tweetal vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen.

De daders belden meerdere keren aan. De man reageerde eerst niet, júist omdat hij niet zomaar voor onbekenden de deur opendoet. Maar gezien er werkzaamheden waren aan de Vijverflat waarin de man woont, dacht hij dat het wel eens bouwvakkers konden zijn die voor zijn deur stonden. Hij besloot toch open te doen.

,,De mannen hebben hem ieder bij een arm beetgegrepen en hem zo snel mogelijk naar binnen gesleurd. Hij is op een stoel gezet, zijn alarmknop is hem afgenomen en de man is vastgebonden.’’ Het pistool dat op hem werd gericht, was hoogstwaarschijnlijk doorgeladen, vertelt een agente in de uitzending.

Trouwring

Het tweetal wilde geld van de man. Toen de mannen dat niet konden vinden, wilden ze zijn ringen. Oók de trouwring van de weduwnaar. ,,Die zat al decennialang rond zijn vinger. En zeker als je vingers wat stram zijn vanwege de hoge leeftijd, dan gaan die daar niet makkelijk vanaf. Die overvallers zijn een halfuur daar binnen geweest en hebben alle tijd genomen om die ring van die meneer af te nemen.’’

Op de beelden van de beveiligingscamera’s in de flat is te zien hoe de mannen binnenkomen én weer weggaan. Ook zijn unieke details van de gestolen trouwring te zien. De politie denkt dat de ring misschien verkocht is en hoopt te achterhalen waar die nu is. ,,Als u een ring met deze gravure ziet - met ankers en blaadjes -, dan is het foute boel. Dan moet u meteen de tiplijn bellen.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen