Ochtendshow Gerard Ekdom eenmalig op tv met gebarentolk

Print
Ochtendshow Gerard Ekdom eenmalig op tv met gebarentolk

Afbeelding: ANP Kippa

De Radio 10-ochtendshow van Gerard Ekdom is maandag, op de Internationale Dag van Gebarentalen, ook te volgen voor doven en slechthorenden. Een tolk vertaalt de hele uitzending naar gebarentaal. De show wordt daarom eenmalig op SBS6 uitgezonden. Ook is de uitzending via de app en op de site te volgen.

De gebarentolk moet flink aan de bak want niet alleen de teksten van Gerard worden vertolkt, ook de muziek en de jingles worden onder handen genomen.

„Muziek is m’n leven, ik kan het me gelukkig niet voorstellen hoe het is om slecht of helemaal niet te kunnen horen”, zegt Gerard. „Door de uitzending visueel te maken voor doven en slechthorenden hoop ik dat zij op deze manier de sfeer van onze uitzending en het gevoel bij de muziek kunnen ervaren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen