Heijens bedrijf maakt kolossaal beeld voor wetenschapsmuseum

Print
Heijens bedrijf maakt kolossaal beeld voor wetenschapsmuseum

Het 8,5 meter hoge kunstwerk wordt omhoog gehesen. Afbeelding: Martijn Beekman

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Polyesterbedrijf Blowups uit Heijen heeft een 8,5 meter hoog kunstwerk gemaakt voor wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam.

Het vierhonderd kilo zware werd ter plekke met man en macht vier trappen omhoog gesjouwd en vervolgens tussen twee steigers omhoog gehesen. De ‘handstand in NEMO’, zoals het kunstwerk heet, is een ontwerp van de Arnhemse kunstenaar Florentijn Hofman en dient als blikvanger van de nieuwe tentoonstelling Humania in het museum.

De tentoonstelling zet het beeld van de mens op zijn kop. De kunstenaar nam dit gegeven letterlijk en gebruikte zijn zoon Dit als model. Hofman junior werd in handstand -in morphpak- gescand en vervolgens tot monumentale proporties vergroot.

Blowups Reclameobjecten uit Heijen werd gevraagd het gigantische kunstwerk in polyester uit te voeren. De pop werd in 56 losse stukken uit purschuim gefreesd, in elkaar gezet en met glasvezelversterkt polyester bewerkt. Een vijfkoppig team werkte ongeveer acht weken aan het beeld, dat vanaf 23 november te bekijken is in het Amsterdamse wetenschapsmuseum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen